top of page
  • Foto van schrijverPhilip Kums

AQUAKINE OF KINESITHERAPIE IN HET WATER

Sinds kort zijn Praktizon (www.praktizon.be) en Aquamotion (www.aquamotion.be) samen in zee gegaan om de patiënten nog beter te kunnen begeleiden.


Wat zijn de voordelen van het water?


Water heeft een ‘drijvende eigenschap’. Je wordt als het ware gedeeltelijk gedragen door het water waardoor de gewrichten ontlast worden en je makkelijker kunt bewegen. Hierdoor kan men ook vaak sneller met de revalidatie starten. Daarnaast kan de opwaartse druk van het water, na verloop van tijd gebruikt worden om de oefeningen te verzwaren en zo de spieren te versterken, zonder ze te overbelasten. Bovendien is de temperatuur van het water een pluspunt. Deze bedraagt ongeveer 34°C. Dit is heel wat hoger dan in de meeste andere zwembaden. Het voordeel van deze hogere temperatuur is een grotere ontspanning van spieren en gewrichten waardoor bewegen een stuk gemakkelijker wordt. Daarnaast optimaliseert de warmte de doorbloeding, waardoor het genezingsproces gestimuleerd wordt en de pijngevoeligheid afneemt.Voor wie is aquakine geschikt?


Aquakine is eigenlijk voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Of je nu chronische klachten hebt, of moet revalideren, het kan allemaal! Je hoeft zeker geen waterrat te zijn. Voor iedereen zijn er gerichte oefeningen met opbouw naar vooraf opgestelde doelen. Volgende aandoeningen komen in aanmerking:

  • orthopedische problemen ter hoogte van de ledematen,

  • nek- en rugproblemen (artrose, hernia, bulging)

  • fibromyalgie, CVS en polymyalgie

  • reumatische aandoeningen

  • sportletsels

  • spierziekten

  • enz…Hoe verloopt een sessie?


Het aantal patiënten dat gelijktijdig in het water is, kan variëren tussen 1 en 3. Op die manier kan de therapeut oefeningen geven die maximaal afgestemd zijn aan de noden van de patiënten. De sessies duren 30 tot 45 minuten. De meeste patiënten volgen 1 à 2 sessies per week. Je kan dit zowel met, als zonder kinesitherapie voorschrift komen volgen. Indien je een voorschrift hebt van de huisarts, worden de normale kinesitherapie tarieven toegepast. Indien je geen voorschrift hebt, kosten 5 beurten 43 euro en 20 beurten 158 euro.Interesse in aquakine?


Voor meer informatie of indien je een afspraak wilt maken, neem dan gerust contact op met Mark (eigenaar van Aquamotion) 011/37 19 86 of met Philip (kine/osteo bij Praktizon en Aquamotion) 0475/66 67 39.

bottom of page