Osteopathie

Osteopathie is een holistische geneeswijze. De osteopaat behandelt de gehele mens en beperkt zich niet enkel tot de klacht die de patiënt ervaart.

Leven is bewegen,
bewegen is leven.
(Dr. A.T. Still, stichter van de osteopathie)

Bij osteopathie draait alles om beweeglijkheid. Wanneer de beweeglijkheid ergens in het lichaam vermindert of zelfs totaal verdwijnt, zal zowel de toevoer van zuurstof en van de nodige bouwstoffen, als de drainage van de afvalstoffen verstoord geraken, waardoor pijn en functieverlies kunnen optreden.

Een osteopaat behandelt die problemen in de beweeglijkheid door op drie grote terreinen te werken: het structurele, het viscerale en het cranio-sacrale systeem.

Als de respectievelijke spieren en gewrichten, organen en/of schedelbotten hun beweeglijkheid terug hebben, is het lichaam zelf weer in staat orde op zaken te stellen (=zelfgenezend vermogen).

De oorzaak van bewegingsverlies is zeer gevarieerd. Een trauma, bijvoorbeeld een enkelverstuiking of een val op het hoofd, kan al leiden tot een blijvende bewegingsbeperking. Ter hoogte van de organen kunnen doorgemaakte ontstekingen of operaties (littekens) leiden tot fixaties, maar ook leefgewoonten en voedingspatronen kunnen aanleiding geven tot vermindering van de beweeglijkheid.

Maak een afspraak

via onze handige online-tool

Afspraak maken met Praktizon