top of page

Perinatale kinesitherapie

Bij Praktizon begeleiden we ook zwangere vrouwen tijdens (prenatale kinesitherapie) en na hun zwangerschap (postnatale kinesitherapie). 

Zowel tijdens als na je zwangerschap ondergaat je lichaam namelijk ontzettend veel veranderingen. Dat kan gepaard gaan met pijn in je onderrug of tussen de schouderbladen, een verminderd evenwichtsgevoel, een conditie die achteruitgaat, problemen met de bekkenbodemspieren met urineverlies tot gevolg, enz.

Prenatale kinesitherapie is een vorm van zwangerschapskinesitherapie die je helpt om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de zwangerschap kan deze begeleiding bestaan uit het behandelen van dergelijke eerder besproken zwangerschapsklachten. Maar ook worden er technieken voor ademhaling en ontspanning aangeleerd die je kan gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Daarnaast worden ook bevallingshoudingen en perstechnieken geoefend, zodat je zo optimaal mogelijk aan de bevalling kunt beginnen. 

 

Vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling kan je starten met postnatale kinesitherapie. Tijdens de postnatale kinesitherapie wordt er aandacht besteed aan het behandelen van eventuele lichamelijke klachten van de moeder, het versterken van de spieren en het verbeteren van de stabiliteit in het bekken. Zowel de bekkenbodemspieren, als de buikspieren krijgen de nodige aandacht. Dit alles om een vlot herstel van het lichaam te bekomen en de conditie na de bevalling terug op te bouwen.

bottom of page