top of page
DSC00237.jpg

Tai Chi for Health

De Australische huisarts en reumapatiënt Paul Lam ontwikkelde verschillende veilige en helende programma’s waar vele mensen, met en zonder gezondheidsproblemen, baat bij kunnen hebben.

Dr. Lam maakt gebruikt van 2 verschillende Tai Chi stijlen, zijnde de Yang stijl en de Sun stijl. Hij heeft namelijk gemerkt dat beide stijlen elkaar versterken, waardoor de voordelen van het beoefenen van deze Tai Chi programma’s talrijk zijn.

Cheng Wang, arts in Boston (USA) en zijn collega's verzamelden 47 onderzoeken uit de Engelse en Chinese medische vakliteratuur die handelden over Tai Chi bij chronische aandoeningen. Zij kwamen tot de conclusie dat Tai Chi een positieve invloed heeft op de bloedsomloop, verbetering van evenwicht, soepelheid en fitheid. De auteurs bevestigden dat het gevaar van vallen bij oudere patiënten door regelmatig Tai Chi te beoefenen, vermindert. De voordelen van Tai Chi hebben vooral betrekking op de werking van hart en bloedvaten en de ademhaling bij zowel gezonde personen, als bij patiënten met hartproblemen, reuma en artrose en multiple sclerose. Tevens werd er een verbetering van het evenwichtsgevoel en de lichaamskracht vastgesteld.
(Arch Intern Med. 2004 Mar 8;164(5):493-501).

WAAR EN WANNEER?

In de Evenementenhal Den Dijk te Zonhoven, Rozenkransweg 4

iedere dinsdag van 18u30 tot 19u30 voor beginners

iedere donderdag van 9u00 tot 10u00 voor beginners

iedere donderdag van 10u00 tot 11u00 voor gevorderden

VOOR WIE?

Iedereen, jong en oud, die zijn/haar gezondheid wil verbeteren.

PRIJS?

50 euro voor 10 lessen.

bottom of page