top of page
  • Foto van schrijverPhilip Kums

Indiba Activ

De celtherapie van het Indiba Activ toestel is gebaseerd op het Proionic systeem.

Het unieke en gepatenteerde Proionic systeem activeert de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoogt de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling.

Celtherapie via het Indiba Activ toestel genereert een specifieke, constante radiofrequente stroom van 448kHz. Uniek is dat het toestel gecombineerd wordt met manuele therapieën.


Het doel van deze radiofrequente stroom is het stimuleren van de stofwisseling op cellulair niveau. Dit kan zowel athermisch als thermisch, waarbij de warmte niet wordt opgewekt door moleculaire wrijving maar door een verhoogde intra- en extracellulaire ionenbeweging. Naargelang de intensiteit van de radiofrequente stroom beogen we 3 doelstellingen:

  • bio-stimulatie -> athermie

  • vascularisatie -> thermie

  • hyperactivatie -> hyperthermie

Bij bio-stimulatie verandert de permeabiliteit van het celmembraan. Hierdoor verhoogt het celmetabolisme en verhoogt de zuurstofopname met een versneld weefselherstel tot gevolg: een anti-inflammatoir effect, oedeemvermindering en pijndemping. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in acute fase post-traumatisch.

Bij vascularisatie wordt naast de bio-stimulatie een capillaire vasodilatatie beoogd. Er komt een verhoging van zuurstofaanvoer en een verbetering van de veneuze en lymfatische reabsorbtie. Hierdoor wordt het weefsel voorzien van de nodige elementen om zichzelf te herstellen. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in sub-acute fase.

Hyperactivatie wordt verkregen via hyperthermie. Hierdoor wordt de collageenstructuur van het weefsel gereorganiseerd en wordt fibrosevorming verminderd. Deze intensiteit wordt vooral bij chronische letsels gebruikt.

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Concreet wordt bij Indiba de actieve elektrode gehanteerd TIJDENS manueel therapeutische handelingen en/of TIJDENS actieve oefentherapie voor een groter effect. Indiba wordt dus gebruikt tijdens een manuele massage, tijdens manuele tractie, tijdens actieve spieroefeningen en stretching, ...

Contra-indicaties:

ektronische implantanten (bv. pacemaker, neurostimulator) zwangerschap open wonden/recente brandwonden tromboflebitis endocavitair gebruik personen die ongevoelig zijn voor warmte

! Protheses en osteosynthesemateriaal zijn GEEN contra-indicatie !

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page